Sådan foregår kastration af hund
Kastration af hund er et operativt indgreb der forgår i fuld narkose og derfor skal hunden afleveres fastende på det aftalte tidspunkt. Faste vil sige, at hunden ikke må spise mad fra midnat aftenen før. Vand må gerne tilbydes.
Hunden bliver lyttet på inden den får forbedøvelse og lidt efter bedøvelse igennem et venekateter i et forben.
Når hunden sover bliver hunden intuberet. Det vil sige, at den får en slange i halsen, hvorigennem der gives ilt og bedøvelsesgas. Pelsen omkring pungen bliver da klippet og huden vasket og desinficeret. Der gives lokalbedøvelse i huden.
Patienten får strømper på for at holde på varmen, samt ligger på en bairhuggerpose. En bairhugger er en omvendt støvsuger, der blæser varm luft op i en stofpose omkring patienten.
Der gives smertestillende og veterinærsygeplejersken overvåger narkosen før, under og efter operationen. Der måles blodtryk, puls, EKG, temperatur og hvor godt vævet iltes.
Der laves et lille indsnit i huden foran pungen og testikler fjernes herigennem.
For hver patient vurderes om der skal benyttes indvendige tråde i huden eller nogle der skal fjernes efter 10 dage. Der er fordele og ulemper ved begge metoder, hvorfor det tilpasses individuelt.
Efter hjemkomst
- Bliver såret rødt eller hævet
- Væsker det fra såret
- Vil hunden ikke spise eller virker hunden nedtrykt
- Slikker hunden i såret
Hvis ovenstående opleves, skal man straks kontakte dyrlægen!
Hunden får ikke kraver med hjem, men man kan få en bodystocking som gives på, hvis hunden er interesseret i såret.