Vaccinationer

Hvorfor vaccinerer vi vores kæledyr?

Vi vaccinerer vores dyr for at beskytte dem mod smitsomme og livstruende sygdomme. Hvilke vacciner de enkelte dyr skal have, afhænger af hvad dyret skal bruges til. Der er fx forskel på, om man har en udstillingshund, der har kontakt med mange andre hunde, eller om man har en hund, der færdes meget alene. Der er også forskel på, om ens kat kun er indenfor, eller om den kommer ud.

Hvordan virker vaccinerne?

Når vi vaccinerer, sprøjter vi død eller svækket virus ind under huden. Dette får kroppen til at danne antistoffer mod virussen. Derved lærer kroppen at genkende virussen og bliver i stand til at bekæmpe denne, hvis dyret skulle blive udsat for smitte.

Hvad skal man være opmærksom på, inden man vaccinerer?

Det er vigtigt, at dyret er sund og rask, når vi giver vacciner, da immunforsvaret skal fungere helt optimalt, for at der kan dannes antistoffer. For at sikre at dit dyr er sund og rask, laver vi altid et sundhedstjek af dit dyr, inden vi vaccinerer.

Er der bivirkninger ved vaccination?

Bivirkninger ved vaccination er heldigvis meget sjældne. Allergiske reaktioner kan forekomme, oftest i form af nældefeber hvor ansigtet klør og hæver op. Dette vil opstå inden for den første halve til hele time efter vaccinationen. Det kan virke dramatisk men kan nemt behandles.

​Endnu sjældnere ses udviklingen af anafylaktisk shock. Det vil vise sig få minutter efter vaccinationen, og kan gøre hunden sløj og meget dårlig. Hvis behandling iværksættes med det samme, vil situationen dog hurtigt være under kontrol.​​