Phoebe har sprunget sit korsbånd

​Phoebe er en rigtig skøn sort Chow Chow tæve på 2 år, der desværre kom galt af sted med sit korsbånd i starten af 2009.

Henvist fra Give:

Bygholm Dyrehospital fik Phoebe henvist fra Give Dyreklinik til en korsbåndsoperation i slutningen af januar måned. Operationen foregik som planlagt, Phoebe blev her natten over til observation, og for at vi kunne tjekke op på operationssåret dagen efter.

Hanne (Phoebe´s “mor”) kom og hentede Phoebe dagen efter operationen, så hun kunne komme hjem og blive hygget om.

Genoptræning:

Der gik 13 dage inden Phoebe skulle prøve at komme i Water walkeren for første gang.

Den første gang gik over alt forventning…Phoebe er en glad hund med stor nysgerrighed og en god appetit for pølser, hvilket er en stor fordel, når man skal præsenteres for noget så nyt og anderledes.

Den første gang starter altid med en snak med ejeren om, hvordan forløbet har været indtil videre. Har der har været nogle problemer undervejs, og hvordan og hvor meget motion får hunden i hverdagen. Imens snakken går imellem os, får hunden lov at gå rundt og snuse til omgivelserne, så den kan vænne sig lidt til stedet. Derudover lægger vi en varmepose på det dårlige knæ for at varme leddet op til træningen.

Sådan foregår det:

Først blev Phoebe skyllet under bruseren for lige at fjerne det værste jord, hun havde på poterne, det var ikke lige hendes favorit beskæftigelse, men hun accepterede det dog alligevel. Derefter prøvede vi at præsentere hende for Water Walkeren stille og roligt……det er meget vigtigt for os, at vi giver os god tid, så Phoebe ikke bliver stresset eller føler sig tvunget til noget. At komme til genoptræning skal være en god oplevelse for hunden, så den er rolig og afslappet.

Normalt plejer vi at bede ejeren om, at træde op på løbebåndet for, at lokke hunden op til sig, men i dette tilfælde var det slet ikke nødvendigt! Phoebe gik stille og roligt op på løbebåndet – selvfølgelig ved hjælp af lidt lokkemad og opmuntrende ord fra Hanne. Så begyndte vi at fylde vand i, også dette tog Phoebe pænt, hun prøvede dog at løfte poterne en efter en, måske i håb om at det ville hjælpe. Ligeså stille startede vi hastigheden på båndet. I starten havde hun lidt svært ved at finde rytmen, men det kom hun dog hurtigt efter. Vandet var med til at løfte Phoebe lidt fra jorden, så hun ikke fik så meget belastning på hendes dårlige ben og for at give en kontrolleret bevægelse, som vi kunne følge igennem den store glasrude.

Tog ikke lang tid

Phoebe tog ikke fuld støtte på det dårlige ben og havde derfor mistet en del muskelfylde på benet…det skulle vi have rettet op på ved hjælp af træning i water walkeren, samt nogle øvelser derhjemme i form af noget udstrækning, cykleøvelser og nogle passive bevægelser.

Den første gang på løbebåndet fik Phoebe 4 min i et helt almindelig tempo (skridt), hvor hun strækkede benene helt igennem, en pause og derefter 4 min igen. Dette lyder ikke af meget, men med et nyopereret knæ og vandmodstand på hele kroppen, så arbejder man hårdt. Da Phoebe var færdig, vandet var lukket ud, og hun var blevet skyllet under bruseren igen, læggede vi en ispose på knæet for at køle det ned igen.

Vi aftalte med Hanne, at Phoebe skulle komme 2-3 gange om ugen til genoptræning og ændrede lidt i træningen undervejs alt efter, hvor stærk Phoebe blev i sit knæ fra gang til gang.

Phoebe har nu fået så god en muskelfylde og stabilitet i sit knæ igen, at hun også på landjorden tager fuld støtte på alle 4 ben…både i skridt og i løb.

Veletableret dyrehospital gennem 50 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​