Operation og Narkose​

Narkosen

Som noget af det første får patienten en forbedøvelse. Det gør den træt og afslappet og gør det muligt, at kunne nøjes med mindre doser af den øvrige narkosemedicin. Selve bedøvelsen foregår ved, at der barberes et lille område på oversiden af det ene forben, hvorefter der bliver lagt et venekateter, der giver adgang til venen. Via dette injiceres et hurtigt og kortvirkende bedøvelsesmiddel direkte i blodet. Hunden falder i søvn og straks føres en gummislange (tubus) ned i luftrøret, hvorigennem hunden får ilt og bedøvelsesgas.

Under narkosen overvåges patienten af en sygeplejerske, der holder øje med dybden af narkosen, puls, vejrtrækning og blodtryk. Ofte tilsluttes et væskedrop undervejs for at sikre optimering af kredsløb og blodtrykket.

​Efter operationen slukkes for tilførelsen af bedøvelsesmidlet, men ikke ilttilførslen i små 5 minutter. Derefter er hunden ved at vågne og der slukkes for ilttilførslen samtidig med at tubus fjernes og hunden lægges på tæpper til den er helt vågen og selv kan gå.

Katte bedøves ofte med et injektionsanæstetika, dvs. de får et stik i lårmuskulaturen, hvorefter de falder stille og roligt i søvn i løbet at ca. 10 minutter. Efter operationen får de endnu en injektion med et stof, der modvirker narkosen og de vågner efter ca. 20 minutter. Hunde kan også til mindre indgreb eller røntgenfotografering få en injektionsnarkose som kat.​

Line Kronborg

Fagveterinærsygeplejerske i anæstesi

Veletableret dyrehospital gennem 40 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​