Karla har hårsækmider

Behandlingen indledes:

Karla blev sat i behandling med antibiotika mod hudbetændelse og med en speciel shampoo, der renser hårsækkene. Derudover blev hun startet op på behandling med medicin, der dræber hårsækmiderne, som hun skulle have 1 gang dagligt, indtil hun var rask. Hver 4. uge skulle Karla komme til kontrol for at se hvordan det gik. Allerede efter de første 4 uger var hun bedre.

Hudbetændelsen var aftaget, og der var begyndt at komme ny pels ud på de angrebne steder.

I de fire nye hudskrab var der nu tilsammen 273 hårsækmider, dvs. at antallet var mere end halveret! Behandlingen af Karla fortsatte. Efter 6 uger kunne hun stoppe på antibiotika, men hun skulle fortsat have medicin mod hårsækmiderne. Hun blev fortsat pænere i huden, pelsen begyndte at vokse endnu mere frem, og hun begyndte at tage på. Hun blev også en gladere hund, efterhånden som behandlingen skred frem.

Kontrol:

Sidst Karla var til kontrol var i slutningen af december 2009. Hun er nu en rigtig lækker mops med fin tyk pels og trives i bedste velgående. Ved det dybe hudskrab blev der kun fundet 4 demodex mider på hende. Det er rigtig fint, men betyder ikke at Karla er færdigbehandlet.

Hun skal fortsætte på medicinen, indtil der er blevet lavet 2 skrab med 4 ugers interval uden fund af mider. Forhåbentlig kan Karla erklæres rask i starten af det nye år.

Fremtiden:

Karlas ejer ved, at hun i fremtiden skal holde meget øje med om Karla får tilbagefald. Det kan for eksempel være i forbindelse med løbetid eller hvis Karla bliver syg, så hendes immunforsvar ikke fungerer optimalt. Da sygdommen er arvelig overvejer Karlas ejer at få hende steriliseret.

Veletableret dyrehospital gennem 50 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​