​Rejse med kæledyr

​Det er en god idé at være i god tid, hvis man gerne vil rejse udenfor Danmark med sit kæledyr.

For rejse med kæledyr til lande i EU er eneste vaccinationskrav, at hunden er blevet rabiesvaccineret minimum 3 uger inden afrejse. Vaccinationen skal være indskrevet i det obligatoriske kæledyrspas. Det er dog anbefalelsesværdigt at lade din hund vaccinere mod andre sygdomme end rabies. Vi anbefaler vaccination mod hundesyge, parvovirus, leverbetændelse (holder alle i 3 år) og leptospirose (holder 1 år). Disse sygdomme er hyppigere forekommende i lande, hvor mange hunde ikke bliver rutinemæssigt vaccineret.

Husk rabiesvaccination, selv hvis du blot skal til Bornholm over Ystad.

Skal du ned til Centraleuropa anbefales det, at din hund bliver behandlet forebyggende mod rævens dværgbændelorm. Denne parasit er uhyre sjælden i Danmark, men smittepresset er desværre markant højere i Centraleuropa.

 
Rævens dværgbændelorm er ikke farlig for din hund, men er du selv uheldig at blive smittet via din hund, er det en alvorlig, oftest dødelig lidelse. Vores hunde bliver smittet, hvis de fanger/spiser mus.

En anden orm, som vi ikke støder på i Danmark, er tropisk hjerteorm. Denne parasit er vidt udbredt i Syd- og Centraleuropa. Sygdommen kan, ligesom rævens dværgbændelorm, forebygges med ormekure, som indeholder et aktivt stof overfor parasitten. 

​Skulle din hund blive syg efter et ophold i udlandet, så husk at oplyse din dyrlæge om, hvilke lande du har besøgt.

Andre almindelige sygdomme sydpå er f.eks. Babesia, Ehrlichiose og Leishmania. Det er alle sygdomme, som smitter enten via flåter eller sandfluer. Sygdommene kan derfor relativt nemt undgås, hvis din hund behandles med et præparat, der forhindrer flåter eller myg i at bide eller stikke.

Der findes mange midler på markedet, men vær opmærksom på, at nogle produkter først virker, når parasitten har stukket snablen i din hund. Brug derfor et ”spot-on”, der har en afvisende (anti-blodsugende), dræbende effekt på flåter, sandfluer, myg og stikfluer.

God ferie hvorend ferien går hen!

Veletableret dyrehospital gennem 40 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​