MRI Scanning

Magnetisk resonans scanning er en billeddiagnostisk teknik der har været anvendt siden begyndelsen af 1980’erne. Scanningen foretages ved hjælp af en kombination af magnetfelter og radiobølger.

Veterinært har teknikken kun været anvendt de seneste år og er fortsat både meget omkostningstung og logistisk besværlig.


Men det lader sig gøre og teknikken er unik specielt ved forandringer i hjerne eller rygmarv (svulster, blødninger) og er også velegnet til undersøgelse af led.

Som ved CT scanningen bruges der oftest kontrast som indsprøjtes i blodet og det er nødvendigt at bedøve patienterne.​

Et sted hvor metoden er indført rutinemæssigt i løbet af 2016 er ved undersøgelse af Cavalier King Charles spaniel for syrengomyeli. En arvelig sygdom der er koblet til to gener hos Cavalier king charles spaniel.

Sygdommen giver sig udslag i en udposning/ divertikel i rygmarven på grænsen mellem kraniet og rygmarvens begyndelse. Symptomerne er voldsomme nervesymptomer i form af kløe og abnormt bevægemønster.

Som led i sygdommens bekæmpelse undersøges avlsdyr rutinemæssigt ved en MR scanning, idet det er den eneste måde, man kan påvise divertiklen på. Det foregår i øjeblikket hos MR-scanner i Horsens eller på et dyrehospital i Berlin, hvor nogle opdrættere vælger at køre ned.

MRi scanning som diagnosticering af andre sygdomme foretages blandt andet på Universitetshospitalet for Familiedyr og hos MR-scanner i Horsens​

Veletableret dyrehospital gennem 50 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​