Kastration af hund, medicinsk​

Medicinsk kastration kan vel kaldes for en ka​stration med fortrydelsesret.

Man får her muligheden for at se hvordan ens hund vil blive efter en kastration, inden man tager den endelige beslutning om at lade den operere. Grunden til at det er en god ide er, at nogle hundes adfærdsproblemer ligefrem kan forværres af kastration hvis de bunder i usikkerhed eller angst.

Den medicinske kastration foregår ved at der lægges et lille implantat ind under huden mellem skulderbladene på hunden. Implantatet er på størrelse med et ris korn og selve indgrebet foregår med en kanyle, ligesom chipmærkning.

Implantatet vil bevirke at mængden af det mandlige kønshormon, testosteron, sænkes. Bruger man 6 mdr. implantatet vil hunden være steril efter 6 uger mens der går 8-12 uger før hanhunden er steril hvis man vælger 12 mdr. implantatet.

Effekten varer i minimum 6 eller 12 måneder afhængig af hvilken type implantat man vælger. Hunden vil være steril efter 6-12 uger alt efter type af implantat.​

Man skal være opmærksom på, at mængden af testosteron godt kan øges de første 14 dage efter implantatet er lagt ind, hvilket kan forværre den ønskede adfærd. Dette er dog heldigvis forbigående og man skal ikke blive bekymret.

Som ved en almindelig kastration kan der ved den medicinske også ses en ændring af stofskiftet, så man skal være opmærksom på hanhundens kalorieindtag og der kan også ske ændringer af pelsen. Derudover vil der ske en formindskelse af testiklerne. Disse forandringer er reversible og vil aftage når implantatet ikke længere virker.

Hvis du har spørgsmål angående den medicinske kastration er du meget velkommen til at kontakte os.​

Veletableret dyrehospital gennem 40 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​