Tlf.: 75 61 14 44|post@bygholm-dyr.dk
Kattesygdomme 2019-06-19T08:38:20+00:00

Kattesygdomme

Katten er ikke en lille hund. Denne udtalelse kan lyde paradoksal, men er ikke desto mindre meget relevant, når vi betragter katten som dyreart, og ikke mindst som patient hos dyrlægen.

Katten minder rent genetisk og sygdomsmæssigt i langt højere grad om mennesker end hunden gør. Mangfoldigheden af virus der angriber katten, er lige så udtalt, som det vi ser hos mennesket, hvorimod man hos hundene slet ikke ser den samme mængde af virus. En anden lighed med mellem katten og mennesket, som vi specielt har set de sidste år, er den stigende grad af fedmeproblemer hos de to arter, og den deraf følgende udvikling af type 2 diabetes.

Diagnostisk kan katten også udfordre dyrlægen i højere grad, specielt inden for de medicinske sygdomme, end hunden.

I hele verden er forskningen i kattesygdomme de sidste år også væsentlig intensiveret i takt med, at katten efterhånden er ved, at overhale hunden indenom, som det mest populære kæledyr i mange lande.

De sidste mange år har vi på Bygholm Dyrehospital været meget interesserede i kattesygdomme, og i at hjælpe katteejere bedst muligt til, at give deres katte det mest optimale liv.

Vi har mange katteopdrættere i vores klientel, og har gennem tiden været involveret i flere diagnostiske problemer hos kattene. Vi har da også via vores diagnostiske hjælpemidler i form af scanning/røntgen og et udbygget laboratorium været i stand til, at hjælpe vores mange katteklienter.

Bygholm Dyrehospital er medlem af ESFM (European Society of Feline Medicine ), som er en sammenslutning af dyrlæger med speciel interesse i kattesygdomme, samt Feline Adviseri Bureau, som er en engelsk interessegruppe for katteopdrættere, katteejere og dyrlæger.

De sidste år er der sket en rivende udvikling i diagnostiseringen af kattesygdomme, og vi har via kurser og kongresser om kattesygdomme i udlandet gjort optimalt for, at følge med i, hvad der sker indenfor behandlingen og diagnostiseringen af sygdomme hos katte.