Tlf.: 75 61 14 44|post@bygholm-dyr.dk
Hudproblemer 2019-08-15T11:43:41+00:00

Hudproblemer

Dermatologi er læren om sygdomme i huden.
Hudsygdomme, herunder også øreproblemer, er nogle af de hyppigste årsager til at vores hunde og katte finder vej til konsultationen.

Hudproblemer hos hunde og katte varierer fra alt fra gentagne hudbetændelser som følge af allergi, til akutte tilfælde af immunmedierede sygdomme der kræver øjeblikkelig og intensiv behandling.

Da symptomerne og årsagerne til et hudproblem kan være mange, kan det være svært at skelne dem fra hinanden alene ud fra symptomerne. For eksempel findes der mere en 50 forskellige årsager til at en hund har kløe. At finde årsagen og dermed den korrekte behandling af et hudproblem kræver derfor en grundig dermatologisk undersøgelse og gennemgang af sygdomshistorien.

En af de hyppigste årsager til hudproblemer hos hunde og katte er allergi. Allergi kan for eksempel skyldes en overfølsomhed være overfor et bestemt protein i foderet eller husstøvmider i hudens omgivelser. Andre årsager til hudproblemer kan være indvoldsorm, lopper eller andre parasitter som rovmider og skabmider.

En af de mere sjældne årsager til hudproblemer kan være immunmedierede sygdomme, hvor det er kroppens eget immunforsvar der ”går til angreb” på celler i huden og dermed give ganske voldsomme hudforandringer m. skæl og sår. Denne type sygdom kræver meget intensiv udredning og behandling.

Læs mere om:

Lise Hedegaard
Lise HedegaardDyrlæge