​Vallmo har fået opereret sit korsbånd med TTA

​Hvem er Vallmo?

Vallmo er en ung, glad og frisk tæve Berner Sennen fra marts 2010, men efter en tur i skoven var Vallmo pludselig meget halt på venstre bagben.

Den 8. sep. 2011 kommer Wallmo til undersøgelse på Bygholm Dyrehospital. Hun tager ikke støtte på venstre bagben, og knæet er hævet. Vallmo bliver nøjere undersøgt i sedation. Ved denne undersøgelse har Vallmo fået en beroligende injektion og knæet kan nu undersøges uden at hun har smerter. Knæet virker ustabilt og ledvæsken er rigelig og blodtilblandet. Det er nu klart, at det forreste korsbånd er overrevet, og det vil kræve operation at få hende godt gående igen.

Korsbåndsoperation:

Vi anbefaler TTA – operation (Tibial Tubercle Advancement) som vi har rigtig gode erfaringer med specielt på de lidt større hunde. Ligeledes ser vi også at hunde ofte kommer sig hurtigere ved denne operationsteknik idet hunden allerede efter få dage igen benytter benet. Perioden efter operationen er dog kritisk, idet vi faktisk påfører hunden et benbrud under indgrebet, så derfor er det vigtigt at hunden holdes i ro og ikke fristes til voldsomme accelerationer og vilde bevægelser i vild leg.

​Videoer af helingen:

Operationen af Vallmo går godt og allerede dagen efter tager hun støtte på benet (video 1). Wallmo kommer hjem med instrukser om at blive holdt i ro og kun ud at gå i haven og helst i snor. Ca. 10 dage efter operationen kommer Vallmo til Bygholm Dyrehospital for at få fjernet trådene fra operationssåret. Tiden hjemme er gået godt, selv om hun har været lidt stille de første dage efter operationen. Knæet ser fint ud og der er fin heling (video 2).

Videre forløb:

Vi vil følge Vallmo her på siden og sidst i oktober tager vi nye røntgen-billeder af knæet for at følge op på knogle-dannelsen omkring implantaterne. Billeder følger……

…Vi har nu taget kontrol røntgen af Vallmo’s knæ og det ser rigtig fint ud. Der er fin knoglenydannelsen, og det går fortsat super godt med Vallmo derhjemme.

Der er dog nu opstået lidt komplikationer idet menisken i knæet er begyndt at drille, så den har vi været inde at fjerne og venter nu spændt på om ikke Vallmo får nok ro på knæet til at det kan blive helt iorden igen.

Veletableret dyrehospital gennem 50 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​