Oskar er blevet behandlet for lymfekræft

Hvem er Oskar?

Oskar er rigtig charmerende lille hund på 4 år som får de meste af sin tid til at gå med at spille bold, holde styr på de andre hunde derhjemme og hjælpe med at passe hestene.

I sommer begyndte han at hoste lidt og kom af sted til dyrlægen. Ved undersøgelsen blev det opdaget at hans lymfeknuder var forstørrede. Der blev udtaget prøver og det viste sig at Oskar havde fået lymfekræft. Det kræver sine overvejelser, men efter at have tænkt over det, besluttede Oskars familie, at der skulle gøres alt for at hjælpe ham.

Kræft – hvad nu?

Lymfekræft er ikke en sygdom vi kan forvente at helbrede, men med kemoterapi kan vi ofte slå sygdommen ned, så man ikke kan finde tegn på den i en kortere eller længere periode.
Der behandles en gang om i ugen i 12 uger med forskellige typer medicin. Nogle skal gives i drop, andre som tabletter. Oskar fik sin første behandling midt i august og viste hurtigt bedring idet hans lymfeknuder blev mindre og mindre uge for uge.

Oskar blev også hurtigt en rigtig rutineret patient. Han stak bare poten frem når der skulle tages blodprøver eller lægges drop. Det skyldes især, at han altid blev forkælet når han hver uge kom til behandling. Der blev givet mange godbidder og pillerne gled ned i lækker dåsemad.

Til sidst var det sådan, at når Oskar fik sin sikkerhedsele på, viste han hvor han skulle hen og så kunne det kun gå for langsomt.

Ingen bivirkninger

Oskar var også så heldig at han ikke oplevede bivirkninger under behandlingen. Der var ingen påvirkning af knoglemarven med lave blodtal til følge eller dage med manglende appetit eller dårlig mave. Det eneste Oskar oplevede, der kan kaldes for bivirkninger var, at hans pels endnu ikke er vokset ud hvor han blev klippet.

Oskar fik sin sidste behandling i starten af november. Vi savner det ugentlige besøg, men det vigtigste er, at Oskar har det rigtig godt og lever det gode hundeliv uden tegn på sin sygdom.

Veletableret dyrehospital gennem 50 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​