Oscar – den første kat i Water Walkeren

Hvem er Oscar?

Oscar er en 12 år gammel maine coon, der bor sammen med Frida og Tony hos Ida. Oscar har altid været en aktiv fyr og har flere gange måttet behandles for skrammer og bylder efter slagsmål. I februar 2010 begyndte han at opføre sig anderledes, og det var ikke bare på grund af endnu en kattekamp. Han var mindre aktiv, kom ikke længere op i sofa eller seng og ville slet ikke hygge som vanligt.

Efter en grundig undersøgelse der også inkluderede blod -og urinprøver samt røntgenbilleder, måtte vi konkludere: Oscar havde smerter! På røntgenbillederne kunne man se en markant slidgigt i lænden, så det var ikke uden grund, at han ikke længere ville hoppe op.

Oscar blev sendt hjem med smertestillende og en diæt specielt rettet mod ledsmerter.


Og det hjalp!


Oscar blev som ‘ny’ igen, han legede og var i fuld vigør. Men den gode effekt varede kun et par måneder, så var han atter plaget af sin dårlige ryg. På dette tidspunkt kunne man også tydeligt mærke at han havde mistet muskelfylde. Knoglerne i bagpartiet var alt for fremstående fordi han ikke fik brugt sine muskler tilstrækkeligt.

Hvad med at prøve waterwalkeren?

Det var her ideen om Water Walkeren opstod. Træning i vand er en både effektiv og skånsom måde at opbygge muskler på. Men kunne Oscar overtales til at hoppe i vandet? Det var dog ikke kun Oscar der skulle tage udfordringen op, men sandelig også Ida, for hun skulle i vandet sammen med ham.

Så hver træningssession starter med at Ida smider sko og sokker for at træde op i Water Walkeren. Hun står på de dertil indrettede ‘støttefødder’, således at det trods alt kun er Oscar der skal bevæge sig på løbebåndet. Men Ida er uvurderlig til at støtte, berolige og opmuntre Oscar gennem det våde eventyr. Allerede fra den første dag gik det over alt forventning. Oscar var kvik til forstå hvad det gik ud på og allerede efter en måneds tid, nåede hans træningsintervaller op på 10 minutter.

Anden fysioterapi:

Udover turen i vandet bruger han også en del tid på fitnessbolden. Sanne har sat ham i gang med øvelser hvor han skal balancere på den store bold. Disse øvelser hjælper med at styrke de mange små støttemuskler og sener omkring leddene. Oscar har nu efterhånden tilbragt mange stunder i ‘træningscenteret’. Fremskridtene kan mærkes derhjemme idet han igen er blevet legesyg og har mere mod på, at hoppe op på de gode liggepladser.

Vi er alle meget benovede over Oscars vilje til at yde en indsats i Water Walkeren. Desværre har Freddie, vores lidt tykke klinikkat, ikke kunnet lade sig overtale til det samme…

Hvil i fred Oscar:

I september 2011 måtte vi desværre sige farvel til Oscar, da dårlige nyrer vanskeliggjorde smertebehandlingen – vi vil savne Oscar!

Veletableret dyrehospital gennem 50 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​