​Malou måtte have en blodtransfusion på grund af hjertelungeorm

​Malous historie er ganske usædvanlig, men illustrerer også hvordan infektion med hjertelungeorm kan give ganske mange og forskelligartede symptomer.

Malou er en rigtig glad engelsk staffordshire bull terrier som var omkring 9 måneder gammel da hun pludselig blev meget dårlig. Hun pustede, hang med hovedet og orkede knap nok at bevæge sig omkring.

Der blev taget røntgenbilleder der viste tydelige og voldsomme forandringer i hendes lunger, men det var ikke umiddelbart til at afgøre hvad der havde forårsaget det.

Efterhånden som der kom svar på laboratorieprøverne kunne vi se at Malou ikke alene kæmpede med lungebetændelse, men også en blodprocent der blev lavere og lavere. Blodmanglen var i løbet af få dage så voldsom at der begyndte at gøre hende svimmel og hun fik ligefrem besvimelsesanfald. Samtidig med at Malous blodprocenter faldt, fandt vi dog også årsagen til hele miseren. Malou havde hjerteorm; og det endda i store mængder.

​Behandling rettet mod ormene blev selvfølgelig straks sat i gang, men blodprocenten faldt fortsat. Til sidst stod det så grelt til at Malou måtte have en blodtransfusion. Det friske blod bekom hende vel og hun oplevede en mærkbar bedring. Hun blev ikke længere svimmel og fik meget mere energi. Medicinen mod hjerteormene begyndt også at have effekt og fra da af gik det kun fremad.

Knap en måned efter hun blev syg kunne Malou til kontrol fremvise både helt normale blodprocenter og helt normale røntgenbilleder.

Hjerteorm kan påvirke kroppen på mange måder og blandt andet udløse indre blødninger som netop kan være årsag til at man mister blod.

Veletableret dyrehospital gennem 40 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​