Katten Luki i behandling for lymfekræft

​Luki er en fin stribet kat der bor i Esbjerg hos sin ‘mor’ der tager sig rigtig godt af hende.

Hun er stadig igang med en behandling med kemoterapi der skal holde hendes sygdom i tarmen væk. Et par piller hver tredje uge og så lidt prednisolon -så kan Luki føle sig rask og vise de tykke kinder frem for enhver.

Symptomer

Det hele begyndte i starten af 2011 begyndte Luki at have problemer med diarre og appetitten. Hun kom afsted til sin sædvanlige dyrlæge på Dyreklinikken i Esbjerg. Her blev hun grundigt undersøgt og var igennem flere behandlinger -men lige lidt hjalp det. Derfor blev det besluttet at der skulle tages en prøve fra hendes tarm så en diagnose kunne stilles.

Svaret på prøverne viste at sygdommen var alvorlig: Luki havde lymfekræft i tarmen.

Lymfekræft i tarmen findes i flere varianter, heldigvis for Luki, var den type hun har, en der lader sig behandle med kemoterapi og oftest med et så godt respons at patienten kan live -og leve godt- med sin sygdom.

​Behandling

Så Luki begyndte på en periode i hendes liv med hyppige køreture til Horsens. Den behandling hun fik bestod af 2 slags piller, så de eneste nåle der var involveret, var når hun skulle have taget blodprøver.

Den første behandling blev hun faktisk dårligere af. Diarren tog til, mens appetitten aftog, så da hun kom til kontrol efter 14 dage var hun lidt dehydreret og havde tabt sig yderligere. Hun så skravlet ud!

Luki blev indlagt og blev startet op på en intensiv behandling med væske, diæt og antibiotika. Hun blev heldigvis hurtigt bedre og kunne komme hjem til Esbjerg igen. Den næste behandling blev udsat en uges tid og dosis blev sat ned. Så gik det uden problemer.

For hvert besøg kunne vi se hende blive friskere og tykkere. Luki tog alle besøgene i stiv arm; Blodprøvetagning uden piv og efter at have spist sin pille fik hun dessert i form af en dåse a/d der næsten blev tømt øjeblikkeligt. Så var hun klar til turen hjem.

Efter behandling

Både Luki og hendes ‘mor’ havde undervejs i sygdomsforløbet stor glæde af de mange internetsfora der findes hvor man kan udveksle erfaringer med ligesindede. Det kan anbefales.

Luki er også en kat er elsker at få taget billeder og give gaver. Så derfor stor tak til Luki og hendes ‘mor’ der gavmildt har delt ud, også billederne til denne side.

Vi håber Luki får mange gode år hvor de eneste tegn på hendes sygdom er de piller hun må spise for holde den i skak.

Veletableret dyrehospital gennem 50 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​