Hvad har Harry spist?

​Harry er normalt en glad og energisk fyr på knap et år.

Mavepine

Men en dag i maj blev han pludseligt meget dårlig. Han kastede op og var slet ikke sig selv. Da han kom i konsultationen havde han så ondt i maven, at han slet ikke ville lade os trykke på den, selv om at det foregik blidt, for det gjorde rigtig ondt!

For at blive klogere på hvad der gav Harry sådan en mavepine blev der taget røntgenbilleder, og der var helt tydelig noget, der ikke skulle være i hans mave. Den helt hvide struktur på billedet er af metal, men hvad er det?

​Hvad mon det kunne være?

Lise Hedegaard (der selv har en lille søn) var hurtig til at genkende metaldelene som magnet legetøj. Det skulle ud af maven så hurtigt som muligt.

Harry blev gjort klar til operation, og da vi kunne kigge ind til hans tarme var det tydeligt, at der var en god grund til hans mavepine. Kuglemagneten lå i hans tyktarm og stavmagneten i hans tyndtarm, og nu holdt stærke magnetiske kræfter disse to tarmafsnit sammen.

Da magneterne (og dermed tarmene) blev trukket fra hinanden, kunne det ses, at tarmene havde taget skade. Et stykke af både tyktarm og tyndtarm måtte fjernes.

Magneterne blev fjernet fra hjemmet:

Især operationer i tyktarmen kan være kritiske, så vi holdt bekymret øje med Harry de næste dage. Heldigvis var han i en rigtig godt humør allerede dagen efter operationen, han kastede sig over maden, og der var lykkeligvis ingen komplikationer, så Harry blev sendt hjem til Kristi Himmelfart.

Da havde Harrys familie allerede smidt alle magneterne i skraldespanden!

Veletableret dyrehospital gennem 50 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​