Søndagshygge

​Tænk, så er der gået over 8 dage. Jeg er snart ved at vænne mig til at have børn, ja faktisk kan jeg godt kede mig lidt ind imellem. Så jeg synes det er dejligt at få besøg, det er dejligt når der kommer beundrende børnebørn og det er ikke mindst dejligt, når mor Mette og far Gustaf sætter sig ved siden af brusenichen og snakker.

De første dage

De første dage flyttede jeg mig ikke mange centimeter fra hvalpene, men tisse skulle man jo ind imellem ! I dag synes jeg det er dejligt at tage en hurtig sviptur rundt i haven og hilse på alle mine snusesteder. Men det går stærkt, for selvom jeg har fuld tillid til familien, kan man aldrig føle sig sikker, så jeg skal ind til mine børn i en fart igen.

Kors hvor er jeg sulten. Jeg får en hel skål p/d 3 gange dagligt og det forsvinder ned i min mave så hurtigt, at jeg ligefrem har kvalme bagefter. De kunne nu godt bløde det op til mig eller komme en lille smule ris i, så det gled lidt nemmere. Det er ikke nemt at synke det tørre stads så hurtigt, men det går og med godt med vand bagefter har jeg det nu godt.

Hvalpenes vægt

Der er ikke noget at sige til, at jeg er sulten. Mine smukke børn har taget meget på. Den største vejede 300 gr, da den blev født, i dag 9 dage gammel vejer den 710 gr. Hun er endda den eneste af børnene, der tabte sig en smule det første døgn efter fødslen. Den mindste vejede 232 gr ved fødslen og vejer nu 535 gr.

Teoretisk skal mine hvalpe tage 100% på om ugen, men det kan godt være svært den første uge, da det er helt normalt, at tabe sig de første par døgn. Tilvæksten bør ligge på 15% om dagen eller ca 100% pr uge. Så man kan vist roligt hævde, at mine børn ikke bliver fodret for lidt.

Øre og øjne

Hvalpene er selvfølgelig meget smukke, men vent et par dage endnu til de får øjne og øregangen åbner sig, Så begynder de ligefrem at ligne små hunde. Det der med de lukkede øregange hænger mor Mette sig meget i, men det stammer nok mest fra, at far Gustaf har fortalt, at han som ung dyrlæge i Viborg for 42 år siden var på kennelinspektion og der gennemgik et kuld nyfødte hvalpe. Jamen det er da forfærdeligt, de er misdannede, de har ingen øregang.

Det er ikke alt man lærer på skolebænken! Heldigvis var kenneldamen så gammel, at hun vidste besked. Så lærte han det og blev rimeligt til grin resten af livet!

Veletableret dyrehospital gennem 50 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​