Parringen

​Hvor lang er drægtigheden?

Som du vel er bekendt med Freddie, er både jeg og damekatte gravide i 61 – 63 dage, det er lidt afhængigt af,. hvor sløve vi eller vores forældre er til at finde ægtemænd. Jeg gik kun i 60 dage fra Barolo gjorde mig sin opvartning til jeg fødte.

Årsagen er, at jeg allerede havde haft ægløsning, da jeg besøgte Barolo, så æggenes rejse ned til livmoderen var allerede begyndt, inden de blev befrugtet. Så derfor går det tilsyneladende lidt hurtigere.

Det er også derfor, man ikke bare kan tælle dage fra parringen. Det er befrugtningstidspunktet, der markerer drægtighedens start, og det kan sagtens være forskelligt fra parringstidspunktet.

Til forskel fra katten:

Noget andet med Jer katte Freddie – men det ved du vel alt om gamle kastrat. Hos katten stimulerer parringen æggets frigørelse fra ovariet, så I kan meget bedre tillade Jer at tælle dage.

Vi hunde er jo altid i løbetid i 3 uger, uanset hvor mange gange, vi bliver parret.

Katte er kun i løbetid i 4-5 dage, hvis de bliver parret. På den måde undgår I nemlig, at der er flere fædre til samme kuld killinger. Værre er det, hvis I ikke finder en hankat. Så kan I gå og råbe på en i 9-10 dage, før I opgiver.

Og hvor vi hunde uanset, hvad der sker, holder os i ro i mindst 6 måneder inden næste løbetid. Ja, så begynder I allerede at råbe på mandfolk igen efter 3 uger, hvis I ikke er gravide. Du burde faktisk gå ud og tilfredsstille nogle damer Freddie, så vi andre kan få noget ro, i stedet for at du bare, ligger på din skranke og flyder ud.​

Veletableret dyrehospital gennem 40 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​