Historien hos Lærer Andersen

Sted

En lille idyllisk plet i det, der i nutidens sprog betegnes udkants Danmark. Helt nøjagtigt lige i nærheden af den by i det nordjyske, der sidste år bragte sig på landkortet som stedet, hvor man fabrikerer lange underbukser med stor gylp.

Tid

En klassisk mørk efterårsaften med rusk og regn. En aften der kalder på hele kroppens forsvarsmekanismer til forebyggelse af kommende vinterdepression samtidig med, at det også er en aften, der får familien til at rykke ekstra tæt sammen i sofaen: ”Øjemis” ligger som vanligt på sin plads på skænken, hvorfra den, med det ene øje den har, kan overskue såvel fjernsyn som familien i sofaen samt de 3 labradorhunde, der flyder omkring den. Er det ikke hyggeligt!

En uventet gæst

Freden forstyrres af en meget indtrængende mjaven og konstant skraben på døren. ”Gå hjem kat, vi har rigeligt at fodre på i forvejen.” Men katten er meget vedholdende: ” I har et pænt hus, jeg vil gerne bo hos Jer”.

Det ender med at familien åbner døren og udenfor står en voksen, forhutlet og mager grå hankat. Det lyser ud af den, at sulten og trangen til en lun plads er større end frygten for det ukendte. Så det ender som den historie ofte gør. Der serveres en skål mad, der hurtigt forsvinder som dug for solen. Det samme gentager sig næste dag og næste dag igen.

​Og meget hurtigt er lærer Andersen – som han døbes – flyttet ind som pensionær hos familien.

Denne historie gentager sig overalt i Danmark tusinder af gange hvert efterår. Hyppigst er vagabonden, der søger nyt hjem, en stor killing på 5-8 måneder. Og den sande historie er ikke, som det tit fortælles, at det er forladte sommerhus katte eller katte, der er efterladt af væmmelige mennesker.

Overbefolkning?

Veletableret dyrehospital gennem 50 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​