Fredag, frost, fest og fridag

​Når forældrene kommer hjem fra morgensvømning klokken ni, går far Gustaf til stranden med os, mens mor Mette sætter håret og laver morgenmad til hele familien.

Så hvis turen varer mere en tre kvarter kan vores sult ofte overstige glæden ved natruren, og så det går stærkt, når snuden vendes hjemad.
Sådan gik det ikke i dag.

Isabella på udflugt

Isabella kom afsted uden snor på, og var der mon dufte hun kunne lide, så det blev den helt store tur i den sne og isbelagte klit.

Op til skoven, over vejen langs campingpladsens hegn og ud til Niels Hausgårds lille fyrretræs lund. Adskillige gange var vi så tæt, at det kunne nytte at kalde på hende, men desværre. Damen havde ikke tid.

Til sidst fik far Gustaf lidt ondt af Frida og mig, så vi løb hjem til den ventende morgenmad. 1½ time for sent. Hun får bank den lille møgunge.


Far Gustaf afsted igen ud til Hausgårds hegn. Mor Mette deltog også efter at have fodret os. Først på campingpladsen, hvor ejeren beroligede hende med: Den kommer nok i løbet af en dags tid. Ganske korrekt ja, men så længe har vi ikke ro til at vente.

Ikke mindst fordi Isabella pludselig er holdt op med at sige noget. Et er hvis hun ikke gider mere og er på vej hjem, noget andet er, at området er fyldt af grøfter og delvis eller helt frosne vandhuller. Hun kan være faldet i eller sidde fast i en grøft, hvorfra hun ikke kan komme op på grund af isen. Så skal hverken jeg eller resten af familien sidde hjemme og trille poter og tommelfingre, mens vi venter.

Hvad kan der i værste fald være sket?

Det forfærdelige faktum er nemlig, at sidder en hund fast eller er den fanget, siger den ingenting. Om det er fordi, den ikke vil gøre sine fjender opmærksom på sig selv eller hvorfor, ved jeg ikke. Det er desværre blot et faktum, som far Gustaf både selv har oplevet indtil flere gange og har utallige beretninger om.

Og det er ikke dem alle, der er endt lykkeligt.

Så er uheldet sket og hun sidder fast, er det bare med at finde hende mens det endnu er dagslys, i nattens mørke har man i hvert fald ikke noget ud af at lede.

Professionelt findes der mange udgaver af halsbånd, der sender signal med hundens nøjagtige placering til mobiltelefon eller lignende modtager. Meget anvendeligt og praktisk på jagt, hvor hunden sendes på arbejde med vilje. Men det var jo ikke derfor, vi kom afsted i dag!

Endelig gensyn

Vi var heldige endnu engang. Mette stod oppe i klitten og spejdede efter hende. Pludselig kommer Isabella haltende, meget glad og logrende lille Isabella, hyggeligt at se dig: Goddag, Goddag.

Så var der også morgenmad til hende, den lille møghund. Skælde ud hverken kan eller må man.

Skaderne

Endnu en god grund til, at man skal respektere rådyrenes fred og ro på denne årstid er, at denne frosne og delvis is belagte sne, der dækker overfladen på marker og i klit i øjeblikket, er utroligt skarp at bevæge sig i, og er kendt for at kunne give rådyrene utallige sår og skader på klove
og ben.

Det er ikke bedre for en lille hund. Den var raspet op på brystet og trædepuderne var, specielt på bagsiden af de store trædepuder og på den lille trædepude på benet, præget af hudafskrabninger. Faktisk var huden totalt væk på de små trædepuder.

Behandlingen

Hvad gør man: Smider hunden hen i sin kurv og fortæller den, at det har den selv været ude om, det kommer sig jo nok i løbet af et par dage! Og det gør det, ingen tvivl om det, men hvorfor skal den have ondt så længe.

Som udgangspunkt vil jeg frygteligt gerne givet noget smertestillende. Det skal helst gives sammen med mad og det bringer hurtigt ro i det.

Rigtigt, smertestillende midler til hund og kat er receptpligtige, så det kunne være en god grund til, at man snakket med dyrlægen.

Selv her på 2 dagen havde Isabella brug for sin metacam imorges.

Lokalbehandling? Skaderne tørrer generelt hurtigt og generer minimalt, når der er givet smertestillende. Et forslag kunne være Elizabeth Ardens Eight hour cream i tyndt lag og eventuel indpakning i en ikke generende forbinding.

Kun sjældent vil det være nødvendigt med cremer med indhold af antibiotica eller steroider.

Efter kærlig pleje weekenden over har Isabella det godt igen.

Veletableret dyrehospital gennem 40 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​