Fødekassen

Hvad sker i tiden op til?

Tiden nærmer sig, hvor jeg skal føde. Jeg er lidt besværet, og det der med at hoppe op i sofaen, er ikke det jeg ligefrem er bedst til, ligesom mine mågejagter på stranden også går lidt langsommere. Jeg er begyndt at få mælk i brysterne, men det får man helt op til en uge inden fødslen. De sidste dage er fruen i huset begyndt, at vifte med et termometer. Min temperatur er en god vejledning for, hvornår fødslen går i gang – noget slemt pjat, jeg kunne sågu godt mærke, da det gik løs – men ok lad gå da.

Temperaturmåling:

Min normale temperatur er 38,5. Inden fødslen falder den og kan svinge mellem 37 og 38. Det betyder intet, men den dag den kommer ned i nærheden af 36, så er det op over, og fødslen er at forvente inden for et døgn.

Hvor skal jeg føde?

Ja, hjemme hos os, har mine forældre fundet ud af, at brusenichen i badeværelset er et fint sted. Der er plads, der er varme i gulvet, og der er en høj kant foran som jeg sagtens kan springe over, men som børnene ikke kan komme over før de er mellem 4 og 5 uger. Så det er ideelt. Samtidig er der god plads og ingen kanter, hvor hvalpene kan komme i klemme.

Mor Mette fandt ud af, at jeg hellere måtte vænne mig til brusenichen, inden den store begivenhed, så de sidste par nætter inden fødslen, blev jeg lagt derind.

Det er altså psykisk terror Freddie, hvad skulle jeg dog der? Hvorfor skulle jeg pludselig slæbes væk fra min mor og min søster? Jeg havde jo ikke født endnu!

Så jeg larmede systematisk, og resultatet udeblev ikke. Far Gustaf kom snigende og hentede mig ind i sin seng, så kunne vi da få noget nattero.

Han hviskede i mit øre, at han tit er udsat for det. Hunde der er vant til at være i sin flok uanset om det er menneske eller hundefamilien, vil da ikke acceptere pludselig at skulle skilles fra den, bare fordi man skal føde eller har født. Man føler sig jo helt udstødt.

Brug for fred og ro

Men nu hvor jeg har født er brusenichen et dejligt sted, hvor jeg hygger mig med mine børn. Jeg får tit besøg, men helst ikke for meget. Det er nu lidt stressende, hvis der kommer for mange og kigger her de første dage.

I bunden af brusenichen er der aviser, og oven på dem er der Vet beds – et syntetisk tæppe der ligner lammeskind. De er super gode, de er lune og når mine børn begynder at stavre lidt rundt, kan de står fast på dem. Larsens spejdertæpper, som er supergode hundetæpper og som bruges i dyrehospitalets pension er for glatte for hvalpene, så de er alt for længe om at komme på benene med dem i bunden.

Veletableret dyrehospital gennem 40 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​