Børn og dyr​

​Er det ikke imponerende, så meget udbytte børn har af omgangen med dyr. Ligegyldigt om vi snakker marsvin, kaniner, katte eller hunde.

Det er fantastisk at se, så nænsom en lille rod af et barnebarn bliver, når han eller hun får et dyr i favnen. Der bliver kaldt på et beskytter instinkt og det lyser ligefrem ud af øjnene på barnet så intenst kontakten opleves.

At det er ligeså imponerende at se, hvordan de fleste dyr accepterer en håndtering, der ind imellem godt kan se lidt voldsom ud. En accept der viser dyrets accept og tolerance.

Vi andre skulle bare prøve at gå rundt med dem på samme måde – jeg er ikke sikker på, vi slap ligeså godt fra det.

Selvfølgelig er netop vores firbenede familiemedlemmers generelle accept og tolerance overfor familiens yngste et faktum, der gør at vi skal være endnu mere opmærksomme på, hvad der foregår og sikrer os at tingene ikke lige pludseligt går for vildt til.

Så sagt lidt bombastisk og firkantet er det faktisk synd for de børn, der ikke får lov at vokse op med et firbenet familiemedlem i huset.

Børnenes Dag i Horsens

For nogle weekender siden var det faktisk børnenes dag i Horsens. Dyrskuet for både voksne børn og mindre børn. En af de dage hvor årets træning og omsorg for vore husdyr munder ud i præsentationer og konkurrencer. Dage hvor dyrskuepladsen myldrer med børn i alle aldre, der præsenterer det der for manges vedkommende både er hobby og erhverv og for andre blot en hobby, men det gør ikke entusiasmen mindre.

I gravhundeklubben var der sommerfest. En årligt tilbagevendende festlig dag, der også giver de yngste anledning til at præsentere og blive præsenteret. Så både Isabella og Ida deltog i konkurrencen hvor de blev præsenteret af børnebørnene Nanna og Ida. Sikke en dag: regnvejr, slik pølser og kage og så blev begge hvalpene selvfølgelig præmieret og kom hjem med både trofæ og sløjfe.

Jo det var et par svært trætte hundehvalpe og børnebørn, der blev lagt til ro den aften. Og er man stolte! jo det er en oplevelse børnene går voldsomt op i og snakker meget om. På dyrehospitalet holdt vi lukket den dag. Vi havde faglig dag. En dag hvor vi alle deltog ivrigt i diskussionerne om, hvordan vi bliver endnu bedre til at gøre, hvad vi gør for vore klienter og deres firbenede familiemedlemmer og samtidig en, hvor børnene inden i os fik lov til at udfolde sig – det er vist det, der hedder team building!

Ja og så havde vi selvfølgelig også en hyggelig aften sammen med både mad og drikke.

Jo sig ikke der ikke sker noget sådan en tilfældig lørdag i Horsens.

Veletableret dyrehospital gennem 50 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​