​Arbejdet som vi er skabt til

Arbejdet adler

Som tiden iler. Den 3 marts havde vi Grys hvalpe fødselsdag, vi blev et år. Selvom vi stadig er børn af opførsel og udtryk, føler vi os absolut som voksne damer.

Hvalpefoder skiftet ud med voksenfoder

Vores hvalpefoder er skiftet ud med voksenfoder, så nu kaster vi os over maden igen. Jo, vi var selvfølgelig ved at være trætte af at spise det samme uendelige hvalpefoder lige fra vi holdt op med at patte hos Gry til nu. Så det var helt ærligt jævnt kedeligt, hvis vi ikke fik et par småstykker ost eller lidt leverpostej oveni. Jamen det må man da ikke ! Så længe det ikke overdrives og den slanke linje holdes, sker der såmænd ikke noget ved det. Men det er ikke kun trivialitet der gør, at hvalpefoderet efterhånden var længe om, at glide ned. Hvalpefoderet har et højere energiindhold og mætter derfor mere end voksenfoderet, så derfor er vi blevet mere sultne og har brug for at spise mere, efter vi har skiftet.

På udstilling

Marts og april har været meget travle. Vi har trænet både til udstilling og sporprøve. Isabella skulle forsvare æren og sin fine placering fra udstillingen som hvalp, og far Gustafs Ida – som ingen andre end han rigtigt regnede for andet end en køn lille hund – skulle have lov at deltage også. Så der blev linet op til gravhundeudstilling i Stouby. Og her sejrede retfærdigheden !

Ida blev bedste unghundetæve, mens Isabella måtte nøjes med 2 pladsen. – og så kom resten. Fornem placering!

Brugsprøve

Dernæst kom tiden til brugsprøve. Det er meget vigtigt at hunden ikke kun får lov at være sød og se godt ud. Psykisk og mentalt har den brug for, at blive brugt til det, den er skabt til og får lov at bruge sine evner, sin krop og det der sidder mellem ørerne på den. Gravhunden er en jagthund, og det unikke ved den er, at den er ligeså god til at arbejde i timevis, som den er til at slappe af på ryggen i hjørnet af sofaen. Dog nyder den afslapningen mere, når den har fået lov at arbejde først.

Jagten omfatter 3 discipliner:

  1. Sporsøg hvor den skal følge blodsporet efter et stykke anskudt vildt (schweiss).
  2. Gravjagt hvor den går ned i rævens hule under jorden og jager den ud til jægeren, vel at mærke en jagt, hvor gravhundens kunst er, at undgå at komme i slagsmål med ræven, men at jage den ud af graven uden kamp.
  3. Drevjagt hvor gravhunden driver vildtet op i terrænet, og følger det med konstant gøen hen mod jægeren. Fordi den gør konstant mens den driver, kan jægeren hele tiden følge, hvor den er og, at den har fundet vildt.

Det er vigtigt at understrege, at det ikke involvere nogen som helst form for jagt, at træne hunden. Al træning foregår under kontrollerede forhold og blankt erkendt har mit liv været for kort til både, at være dyrlæge og gå på jagt. Men det skal ikke afholde vores hunde fra, at træne deres evner til det, de er skabt til!

Sporsøg

I dette forår har vi trænet meget sporsøg. Det foregår ved at der bliver udlagt et 600 meter langt blodspor af okseblod. Det går gennem skovbund og krat og over bæk og sti, så jeg har et par gange måttet sande, at det også kan gøre hundens ejer ret forpustet!.

Sporet lægges fra 3-4 timer til et døgn, før hunden sættes på det og skal følge det til målet med ejeren i hælene for enden af en 10 meter lang line. Begejstringen er stor når målet er fundet og gevinsten – et stykke dyreskind, bliver rusket og præsenteret med stolthed og megen ros. Et arbejde hvor hunden for alvor skal koncentrere sig og bruge hovedet. Og hvor ejeren også hele tiden skal koncentrere sig og læse sin hund – følger den sporet eller er den “på skovtur”.

Vi har lige været til prøve med 25 andre hunde. Ida fik en flot 2 præmie og 42 point, mens Isabella, der den dag havde meget lyst til musehuller og skovtur samtidig med sporet, blev henvist til en 3 præmie. Men alligevel et flot resultat i betragtning af, at det var første gang de var til prøve, og vigtigst af alt en supergod fælles oplevelse for både hund og ejer.

Så tænk på det og lad Jeres hund gøre det, den er god til hvad enten vi snakker jagttræning, lydighedstræning, agility og hvad vi ellers har af discipliner der giver hund og ejer lov til, at arbejde sammen.

Moster Frida vil have del i trofæet, men Ida slipper ikke!

Veletableret dyrehospital gennem 50 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​