​Vaccination af hund

Hvalpevaccination

Hvalpe skal vaccineres med kernevaccinerne sådan at deres eget immunforsvar er klar til at bekæmpe disse infektioner, når de ikke længere har flere af de antistoffer, som de modtog via modermælken. De skal vaccineres minimum to gange med 3-4 ugers interval og for at sikre maksimal beskyttelse skal den sidste vaccine gives når de er omkring 16 uger gamle.

Efter hvalpevaccinationen skal der senere gives en ‘booster’. Hidtil har vi givet denne et år efter sidste hvalpevaccination, men undersøgelser viser at en stor del af hvalpene ikke er tilstrækkeligt beskyttet før de har fået denne ‘booster’, derfor anbefales nu at give denne når hvalpen er 6-7 måneder gammel. Herefter overgår hunden til det voksne vaccinationsprogram.​

Vaccination af voksne hunde

De voksne hunde er efter hvalpevaccinen godt beskyttet. Denne beskyttelse anslås at vare minimum 3 år og for en del hunde er det livslangt. Det kan dog være svært at vide sig sikker på om ens hund stadig er dækket ind. Det er muligt på en blodprøve at måle mængden af antistoffer; hvis der er antistoffer i blodet vil hunden være beskyttet, hvis ikke kan det være svært at sikre sig om det skyldes et atypisk respons i immunforsvaret eller reel mangel på aktivitet i immunforsvaret.

Blodprøvetagning, laboratorieudgifter og ventetid på svar gør det til en omstændig og omkostningstung affære at planlægge vaccinationer på denne måde. Derfor kan vaccination hvert tredje år være den mest praktiske løsning. Vi vil altid i forbindelse med det årlige sundhedseftersyn følge op på din hunds vaccinationsstatus og sammen lægger vi en plan for hvad der er bedst for netop din hund.

Bivirkninger ved vaccination

Er heldigvis meget sjældne. Allergiske reaktioner kan forekomme, oftest i form af nældefeber hvor ansigtet klør og hæver op, det vil opstå inden for den første halve til hele time efter vaccinationen. Det kan virke dramatisk men lader sig hurtigt behandle.

Endnu sjældnere ses udviklingen af anafylaktisk shok. Det vil vise sig få minutter efter vaccinationen og kan gøre hvalpen sløj og meget dårlig. Hvis behandling iværksættes med det samme, vil situationen dog hurtigt være under kontrol. Det er især de helt små hunderacer der kan opleve anafylaksi og det er især vaccination mod leptospirose der er årsagen, hvorfor man fraråder denne hos de små racer.

Hvem foretager vaccinationen?

Når din kat skal vaccineres vil det ske samtidig med at din kat får et sundhedseftersyn.

Det er for at sikre at din kat er sund og rask inden den vaccineres. Du kan bestille tid til vaccination hos alle vores dyrlæger.​

Veletableret dyrehospital gennem 40 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​