Tlf.: 75 61 14 44|post@bygholm-dyr.dk
Foder & kosttilskud 2018-12-13T12:26:54+00:00

Foder & kosttilskud

Vi kombinerer ret ofte et genoptræningsforløb med forskellige typer foder og tilskud. Der findes et utal af forskellige mærker og varianter, men vi har her
på stedet valgt at koncentrere os om nogle af de beskrevne herunder. Derudover er det også nogle gange nødvendigt at have patienten tilkoblet smertebehandling.

Hills Prescription Diet Canine J/D (reduced calorie):

Dette foder er lavet specielt til hunde med mobilitetsproblemer. Det er specielt sammensat bl.a. med et højt indhold af EPA og det rigtige forhold mellem omega-3 og omega-6 fedtsyrer. Herunder er en nærmere forklaring på hvilke fordele det er de forskellige indholdsstoffer i foderet har, som gør at ømme led bliver smertelindret og der ses bedre bevægelighed.

Der er taget udgangspunkt i J/D-reduced calorie – da det oftest anvendes til genoptræningspatienter:

  • Omega-3/6-fedtsyreforholdet: nedsætter inflammation, lindrer smerte i led og medvirker til opretholdelse af brusken.
  • Højt EPA-indhold: hæmmer dannelsen af de enzymer som nedbryder brusken.
  • Glucosamin og chondroitinsulfat: medvirker til at opretholde sund brusk.
  • L-carnitin: hjælper med opretholdelse af muskelmasse under omsætningen af fedt til energi.
  • Nedsat indhold af fedt: modvirker overvægt.
  • Øget fiber-indhold: giver mæthedsfornemmelse.
  • Tilsat L-lysin: opretholdelse af muskelmasse.

Canosan:

Den grønlæbede musling (GLME), som lever i havene omkring New Zealand indeholder forskellige stoffer som kan virke smertelindrende og øge bevægeligheden i slidgigtramte led.

Det er ikke klinisk bevist og dokumenteret om indholdet virker og hvordan, men undersøgelser har vist at det øjensynligt har en positiv virkning på bindevæv, ledkapsler, ledbrusk og ledvæske. Det er bl.a. indholdet af vigtige næringsstoffer, glykosaminoglykaner og olier (omega 3-fedtsyrer) i muslingens kød (skallen anvendes ikke), der har effekt som byggesten i ledstrukturen og kan derfor forebygge nedbrydningen af ledbrusk. Canosan er bare et ud af mange produkter der har anvendt GLME i deres opskrift og bruges for at styrke stabiliteten og elasticiteten i sener og ledbånd, derudover har det ikke mindst en betydning for ledbruskens støddæmpende funktion.