Husk sygeforsikring i disse krisetider

En sygeforsikring er et rigtig godt forsikringstilbud.

Hør denne lille historie og døm selv:

Forleden aften modtog jeg en lille gravhund på 7 år. Den havde haft lidt småproblemer med at hoppe op de sidste dage. Samme morgen, da den sprang den op efter en godbid, peb den voldsomt. Det havde åbenbart gjort rigtig ondt et eller andet sted. Da familien kom hjem fra arbejde, stod skadens omfang klart. Hunden kunne ikke rejse sig og var voldsomt smertepræget. Den havde krummet ryg, sad stejlt på enden og rystede. Samtidig løftede den hovedet og halsede voldsomt. Det gjorde virkelig, virkelig ondt.

Diagnosen var klar: Diskusprolaps.

En disk (bruskmellemlægsskiven mellem ryghvirvlerne) ved overgangen mellem bryst og lænd var smuttet, der var en delvis lammelse af bagkroppen, således at den ikke havde kontrol over sine bagben, men heldigvis havde den stadig følelse i bagbenene.

Der var 2 behandlingsmuligheder.

1. Konservativ behandling bestående i sengeleje og smertebehandling.

En smertebehandling, der er vanskelig at få til at fungere 100% , når hunden har så ondt, som det er tilfældet. Derudover kan man supplere med alternative behandlinger som laser og akupunktur.

1. Operativ behandling: En behandling, hvor man i denne situation ved en kontrast undersøgelse af rygmarvskanalen eller evt ved en CT scanning fastslår skadens nøjagtige placering. Derefter åbner man rygmarvskanalen udfor stedet, hvor rygmarven er i klemme, således at trykket på den forsvinder og endelig fjerner man den disk, der volder problemer.

2. Et operativt indgreb, der er den uden tvivl rigtigste behandling, når udgangspunktet er som her, idet:

  • 1 . Patienten er endnu ikke fuldstændig lammet og
  • 2. Skaden er opstået gradvist over nogle timer og
  • 3. Der er ikke gået 24 timer, siden skaden opstod.

Det kirurgiske indgreb er derfor den behandling, der giver den bedste prognose (behandlingsresultat) og det mindste ubehag for hunden. Operationen udføres akut og det vil i denne situation sige, i samme øjeblik vi får hunden ind, altså om aftenen uden, at se tiden an til i morgen.

Ulykken i denne situation er, at der desværre er tale om en økonomisk ramme, der med efterbehandling og genoptræning passerer 15.000,- kr. 15.000 kr. som familien Danmark i disse krisetider har svært ved at finde og råde over.​​

Et faktum, der i denne situation gjorde, at vi måtte fravælge operation og samtidig konstatere, at den konservative behandling vi ydede i løbet af de første par døgn absolut ikke var en succes. Tværtimod blev patientens tilstand forværret i en sådan grad, at vi efter 2 dage valgte, at slutte et alt for kort liv.

For vores patient var denne behandling relevant, Den skulle ikke udsættes for yderligere lidelser og blev på den måde hjulpet over sin smerte. Men for den unge familie med to små børn er beslutningen en voldsom belastning, der gør meget, meget ondt og sætter sine dybe spor. Men hvad gør man, når man er et ærligt menneske og budgettet ikke giver mulighed for at finde de 15.000?

Det er en erfaring, at antallet af hunde og katte med sygeforsikringsdækning stiger, hver gang vi har krisetider i Danmark. Under tidligere kriser har det været begrænset, hvor meget de har smittet af på dyrlægernes arbejde. Men denne gang har det sat sine spor, og der kan på landsplan registreres en tilbagegang på specielt operationer. Operationer som burde være fortaget for at forbedre vores firbenede familiemedlemmers tilværelse, og operationer, der ved fravalg, kan betyde døden for nogle af patienterne.

I de situationer gør sygeforsikringerne en forskel.

  • Økonomien får en berettiget 2. prioritet i forhold til sygdommen og dens behandling.
  • Der er adskillige forsikringsselskaber, der har lavet sygesikringsordninger.
  • Priserne er forskellige og selskaberne er forskellige, men generelt meget seriøse.

Uanset hvilket selskab man snakker med, skal man vælge at tegne en sygekassedækning, der er livsvarig og som gør, at den dækker uanset om hunden er 7 eller 14 år gammel. Man kan blandt andet i vores venteværelse få en oversigt over de almindeligste livstidsdækkende selskaber. Det selskab jeg som eksempel har i tankerne, koster 150,- kr. om måneden inklusive ansvarsforsikring og dækker op til godt 20000 på årsbasis (der er selvfølgelig en selvrisiko og en lille egenbetaling).

Tænk om vores lille patient havde haft en sygekassedækning, så havde vi været fri for at snakke økonomi, og kunne i stedet have koncentreret os helt og holdent om den bedst mulige sygdomsbehandling.

– Gustaf

Veletableret dyrehospital gennem 50 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​