Gigt; Behandlingsmuligheder

Gigt er en kronisk sygdom -og det gør ondt!

Som udgangspunkt er det derfor vigtigt at gøre sig klart:

  • Der er tale om en langvarig, ofte livslang behandling/livstidsvarende behandling.
  • Smertebehandling er en central del af behandlingen
  • Kroppen skal hjælpes til bedre at kunne leve med sygdommen

Det er smerter der giver symptomerne på gigt, og det er behandlingen af smerterne som behandlingen koncentrerer sig om. De fleste tænker piller når vi snakker smertebehandling, men det er kun èn blandt mange muligheder for at lindre smerte:

Medicin

Traditionelt består smertebehandlingen af en medicinsk behandling. Der findes en lang række piller og miksturer der er godkendt til smertebehandling af hunde og katte. De fleste virker på samme måde som det vi andre kan købe som håndkøbsmedicin.


De virker både på smerterne og de reaktioner der følger med i form af hævelse, rødme og så videre. Bivirkninger er sjældne, men kan forekomme i form af opkast, diarre og i værste fald som mavesår. Har man mistanke om bivirkninger stoppes behandlingen straks og dyrlægen kontaktes.

Guldbehandling

Ilægning af 24 karat guld tæt på de led der gør ondt virker også smertestillende. Der er forskel på hvilke led der nyder mest gavn af denne behandling, men for mange kan det enten helt fjerne behovet for anden medicin eller i hvert fald gøre det muligt at nøjes med lavere dosis.

Fysisk træning

Jo bedre kondition, jo bedre muskelafstivning af led og ryg, jo mere veltrænet muskulatur og jo mindre at slæbe på. Des mindre belaster vi sarte sener og led og jo bedre er vi til at håndtere belastningen.

Hvis man ønsker målrettet fysisk træning og Water Walker træning.

Laserbehandling

Behandling med laserlys ved hjælp af medicinske terapilasere er et af de seneste skud på stammen inden for smertebahndling af hunde og katte. Denne behandling gives ofte som intense kure med mindre intens efterbehandling

​Akupunktur

Den gamle kinesiske filosofi har også sin berettigelse i smertebehandlingen af gigtpatienter.
Akupunkturbehandlinger kan ikke fjerne årsagen til smerterne, men kan få kroppen til at ”glemme” at den har ondt. På den måde fremme normal funktion af bl.a. led og muskulatur.

Vægtkontrol

Hvert et kilo overvægt er en ekstra belastning af led der allerede fungerer dårligt. Derfor er vægtkontrol en af de vigtigste komponenter i gigtbehandlingen!

Foder & kosttilskud

Det har været kendt i årevis, at brugen af de mange midler der enten ved deres virkning som antioxydanter (omega 3 og omega 6 fedtsyrer, E vit) dæmper hævelse og smerte i muskler og sener, eller ved deres beskyttende effekt (glukosamin) på ledbrusken er et utrolig godt supplement til den øvrige gigtbehandling.

Dette kan man udnytte enten i form af foder udviklet specielt til hunde med ledsmerter såsom Hills j/d eller Royal Canines Mobility eller som et kosttilskud der gives ved siden af foderet. Dette kunne for eksempel være Canosan eller Flexvital.

Kirurgi

Kan ikke helbrede gigt. Men nogle former for gigt hvor der for eksempel er en ledmus der skaber problemer, en diskusprolaps eller et lårbenshoved der er helt deformeret, kan operation faktisk virke smertestillende.

I kan altid snakke med jeres dyrlæge om hvilke behandlingsmuligheder der er til netop jeres hund

Veletableret dyrehospital gennem 50 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​