Tlf.: 75 61 14 44|post@bygholm-dyr.dk
Generelle artikler 2018-12-13T10:52:26+00:00

Generelle artikler

Antibiotika: Hvornår, hvorfor og hvordan?

Selvfølgelig skal din kat eller hund have antibiotika hvis det er nødvendigt. Men hvornår er det det? Den Danske Dyrlægeforening har udarbejdet en vejledning som vi bruger flittigt. Målet er at minimere brugen af [...]

Overvægt hos hund & kat

Præcis som hos mennesker øger overvægt hos kæledyr risikoen for blandt andet hjerte-karsygdomme, sukkersyge, slidgigt og kræft. Det er derfor vigtigt, at man tager ansvar og holder sin hund og kat slank.

Orm hos hund & kat

Hund Hvalpe har ofte spolorm. De smittes af deres mor enten allerede mens de ligger i livmoderen eller når de dier. Det er derfor de fleste opdrættere giver ormekur 1-3 gange mens hvalpene er [...]

Næsebors forsnævring hos hund og kat

Næseborsforsnævring er en medfødt anatomisk defekt som ses hos kortnæsede racer. Det betyder at næseborenes åbning er meget smal, hvorfor hunden eller katten vil have svært ved at trække tilstrækkeligt med luft ned til lungerne.

Hvad er onkologi?

Onkologi er læren om kræftsygdomme, der også kaldes cancer, er sygdomme hvor kroppens celler deler sig abnormt. Cancer er en hyppigere diagnose hos dyr.

Gigt; Behandlingsmuligheder

Når vi snakker gigt er der en række behandlingsmuligheder. Dyret skal hjælpes til at kunne leve med sygdommen, og dertil er der en række muligheder.

  • Gigt på hund eller kat - sådan stilles diagnosen

Gigt; Sådan stilles diagnosen

Der findes mange forskellige årsager til gigt hos din hund eller kat. Når diagnosen skal stilles er der flere veje man kan gå. Vi har samlet overblikket.

CT Scanning

CT scanning er en røntgenundersøgelse, der danner snitbilleder af kroppen ved hjælp af et røntgenrør, der roterer omkring det leje, hvorpå patienten ligger. Derved er det muligt at danne et tredimensionalt billede af det område man ønsker, et billede man kan manipulere, så man kan se det fotograferede fra forskellige vinkler.

  • Gigt hos hund - hvad er det?

Gigt; Hvad er det?

Når vi snakker om gigt hos hund eller kat kan vi konkludere flere ting. Derfor har vi lavet en lille artikel, hvor vi ser nærmere på hvad gigt egentlig er.

Giftige blågrønalger

Om sommeren er der risiko for stor forekomst af blågrønalger i saltvand, ferske søer og vandløb, hvilket kan være til fare for hunde der drikker/bader her i.

Billeddiagnostik

Billeddiagnostik Når dyrlægen stiller en diagnose på Jeres hund eller kat, har hendes eller hans fornemste våben altid været -og vil altid være: Tolkningen af Jeres historie om forløb og symptomer (anamnesen) Dyrlægens observationsevne i [...]