Katteinfluenza

Årsager & smitteveje

Katteinfluenza er en samlebetegnelse for infektioner der hos kat giver influenzalignende symptomer. Der er tale om to forskellige virus; henholdsvis felint herpesvirus type 1 og felint calicivirus.

Smitten foregår via sekreter, for eksempel som dråbesmitte gennem spyt og næse -og øjenflåd. Det kræver forholdsvis tæt kontakt mellem kattene for at smitten kan overføres. Dog kan felint calicivirus overleve længere i omgivelserne og dermed overføres med hjælp fra os mennesker.

Symptomer & sygdomsforløb

De først tegn på sygdom vil være øjenbetændelse, næseflåd og eventuelt feber og nedat appetit. I nogle tilfælde kan sågar udvikles lungebetændelse eller hornhindebetændelse.

felint calicivirus giver desuden ofte sår i mundhulen, typisk på tungen og der kan også ses udvikling af ledbetændelse der viser sig som halthed.

Symptomerne varer 1-2 uger. Der findes ingen specifik behandling, hvorfor det handler om at støtten kattens organisme mens den selv bekæmper infektionen. Det vil sige sikre væsketilførsel og ernæring samt smertebehandling når nødvendigt.

Forebyggelse

Vaccination beskytter mod felint herpesvirus type 1 og felint calicivirus.​

Veletableret dyrehospital gennem 50 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​