Tlf.: 75 61 14 44|post@bygholm-dyr.dk
Artikler om katte 2018-12-13T10:51:53+00:00

Artikler om katte

Winn Foundation

Winn foundation er en organistation som yder et betydeligt bidrag til forskning i kattesygdomme. Meget af den forskning der er støttet gennem årene har været til gavn og glæde for rigtig mange katte i både Danmark og udlandet.

Tag hensyn til din kat i venteværelset

For de fleste katte er turen til dyrlægen en grænseoverskridende oplevelse. Vi kan sammen gøre kattens oplevelse af besøget på dyrehospitalet mindre ubehagelig eller måske ligefrem behagelig ved at tage visse hensyn undervejs.

Tandsygdomme hos kat

Katte får ikke huller i tænderne ligesom vi mennesker. Men til gengæld ses en række andre lidelser som katte kan døje med, både i tænder og mundhule.

Lopper hos hund og kat

Lopper kan være svære at slippe af med når først de er kommet ind i hjemmet. Det er loppens avancerede livscyklus der kan gøre den rigtig svær at udrydde.

Laserbehandling af hund og kat

Når din hun eller kat skal laserbehandles gøres det i trygge omgivelser hos os. Vi skaber en afslappet stemning og lader gerne "mor" eller "far" være med.

Kattesyge

Kattesyge kan smitte både ude- og indekatte. Sygdommen er livstruende, så derfor skal du sikre at din kat er beskyttet.

Katteinfluenza

Beskyttelse mod katteinfluenza kræver vaccination hvert år. Det er særligt udekatte der er i risiko for smitte med katteinfluenza.

Rabies hos hund og kat

Der kan gå uger eller måneder inden symptomerne opstår efter smitte med rabies. Disse vil oftest være adfærdsændringer eller lammelser.

Overvægt hos hund & kat

Præcis som hos mennesker øger overvægt hos kæledyr risikoen for blandt andet hjerte-karsygdomme, sukkersyge, slidgigt og kræft. Det er derfor vigtigt, at man tager ansvar og holder sin hund og kat slank.

Orm hos hund & kat

Hund Hvalpe har ofte spolorm. De smittes af deres mor enten allerede mens de ligger i livmoderen eller når de dier. Det er derfor de fleste opdrættere giver ormekur 1-3 gange mens hvalpene er [...]

Næsebors forsnævring hos hund og kat

Næseborsforsnævring er en medfødt anatomisk defekt som ses hos kortnæsede racer. Det betyder at næseborenes åbning er meget smal, hvorfor hunden eller katten vil have svært ved at trække tilstrækkeligt med luft ned til lungerne.

Julens farer

Julen er noget vi alle glæder os til, men har du husdyr er der nogle ting det er værd at tænke over når der pyntes op til jul og i tiden frem til juleaften.

Hjertelidelser hos kat

Hjertelidelser hos ytrer sig ved at hjertemusklen i specielt venstre hjertekammer vokse, således at der bliver for lidt plads i hjertekammeret. Læs mere her.

Den gamle kat – Seniorkatten

Når vi mennesker bliver gamle er vi tilbøjelige til at benytte udtrykket 'ældre' i stedet for 'gammel'. Det lyder af en eller anden grund bare bedre. På samme måde med kattene, de kaldes sjældent for gamle, men i stedet for seniorer.