Overvægt hos hund & kat

Præcis som hos mennesker øger overvægt hos kæledyr risikoen for blandt andet hjerte-karsygdomme, sukkersyge, slidgigt og kræft. Det er derfor vigtigt, at man tager ansvar og holder sin hund og kat slank.

Hvis man ønsker at ens hund/kat skal tabe sig er der flere forskellige ting man kan og bør gøre.

Slankefoder

Som det første skal man ændre på kosten. Vi anbefaler, at man bruger et specialfremstillet slankefoder og giver afmålte mængder af foder dagligt. Foderet er fedtreduceret, men har samtidig en høj mæthedsgrad og indeholder alle de vitaminer og mineraler dit dyr har behov for.

Godbidder – pas på!

Det er også vigtig at være opmærksom på hvor mange godbidder du giver. Der skal ikke så mange godbidder til før det dækker en stor del af hundens daglige energibehov. Hvis en hund på 10 kg spiser 25g ost, svarer det til, at du spiser 2 store muffins og 25g ost til en kat svarer til at du spiser 3½ burger. Hvis du har svært ved at styre det med godbidderne kan en god idé være at bruge slankefoderet som godbidder eller bruge specielle fedtfattige godbidder.​

Motion

Samtidig spiller motion sandsynligvis også en rolle for en succesfuld slankekur – så kom op af sofaen og ud på nogle gode gåture med din hund, leg med din hund og kat benyt dig meget gerne af ​aktivitetsfodring, der både giver motion og træner og stimulerer hjernen og sanserne. Se artiklen om motion s​om til hjælp til vægttab

Derudover har vi på Bygholm vores vandløbebånd, der er fremragende til hunde, der skal tabe sig, og hvor der er brug for lidt ekstra hjælp. Vandløbebåndet styres af vores specialuddannede fysioterapeuter, der altid er klar med råd og vejledning.

Få hjælp til vægttabet

Det er altid muligt at få hjælp til en slankekur. Spørg veterinærsygeplejerskerne i skranken.

Vi holder desuden jævnligt ‘Slankeklub’ hvor alle er velkomne. I kan holde Jer orienteret om kommende a​rrangementer her på hjemmesiden.

Veletableret dyrehospital gennem 40 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​