Hundesyge

Årsager og smitteveje

Hundesygevirus er beslægtet med mæslinger hos mennesker og kan desuden også forårsage hvalpesyge hos mink og sælpest hos sæler. Smitten sker gennem kontakt med sekreter i form af udflåd fra næse og øjne, afføring og urin.

Symptomer og sygdomsforløb

Infektionen forårsager en voldsom infektion i kroppens slimhinder resulterende i voldsom feber, pusflåd fra øjne og næse, lungebetændelse og mavetarmbetændelse. Hundene har høj feber og er meget sløje. Mange af hundene dør i det akutte forløb.

Af dem der overlever, vil mange få nye symptomer efter uger, måneder eller sågar år. Disse kommer som følge af skade på centralnervesystemet og vil ofte vise sig som kramper. Derudover kan der ses andre kroniske følgesygdomme efter hundesyge.​

Forebyggelse

Vaccination mod hundesyge er meget effektiv.
Der går heldigvis år mellem at vi ser udbrud hundesyge, men når det sker, er det en påmindelse om, at det ikke er uden grund, at hundesyge betragtes som den værste af virussygdommene. At hundesyge er en sjældent stillet diagnose skyldes først og fremmest snart 60 års forbyggende arbejde med vaccination af hundene mod sygdommen.

Veletableret dyrehospital gennem 50 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​