Fodring af den ældre hund

Når din hund er 5-7 år (afhængig af race og størrelse), begynder den at komme i senioralderen og når en alder, hvor der begynder at ske nogle ændringer i hundens foderbehov, som er knyttet til at hunden på sine ældre dage:

1. bliver mindre aktiv

2. får en mindre modstandskraft overfor stress og infektioner

3. oplever en gradvis svækkelse af kroppens funktioner og organer

Dette betyder, at det er vigtigt at fodre hunden med et seniorfoder, som tager hensyn til dette, for at bevare hunden sund og rask så længe som muligt.

Et godt seniorfoder kan være medvirkende til at risikoen for fedme, hjerte- og kredsløbsproblemer, nyresvigt, leversvigt, gigt, hud- og fordøjelsesproblemer mindskes væsentligt.

Der ligger meget forskning bag foderproducenternes seniorfoder i dag, og det giver os med et godt velafbalanceret fuldfoder, som er sammensat af kvalitetsråvarer, en nem måde at sikre at vores hund får nøjagtig de næringsstoffer, som den har brug for.

Et godt seniorfoder indeholder:

– begrænset fedtmængde

– øget mængde af fibre

– letfordøjeligt protein

– vigtige fede syrer

– begrænset saltmængde

– tilpassede mængder af vitaminer og mineraler

– og gode tilskudsstoffer som fx. L-Carnitin, glucosamin og chondriotinsulfat.​

Vi vil nedenfor forsøge at beskrive hvad de enkelte dele betyder for seniorhunden:

Med alderen falder hundens stofskifte og risikoen for overvægt øges. Overvægt er generelt et meget stort problem hos mange seniorhunde og med en begrænset fedtmængde kan vi modvirke følgerne af overvægt.

En anden faktor som modvirker overvægt er et øget fiberindhold. Fibrene fylder godt i maven og giver en mæthedsfornemmelse. Derved nedsættes risikoen for overvægt. Samtidig er fibrene med til at regulere fordøjelsen og modvirke forstoppelse.

Affaldsstoffer som kommer af kroppens omdannelse af proteiner udskilles via leveren og nyrerne og med proteiner af en høj kvalitet som med en høj fordøjelighed mindskes vi antallet af disse affaldsstoffer som så skåner organerne.

Et rigtigt forhold mellem omega-3 og omega-6 fedtsyrer er bl.a. med til at styrke immunsystemet. Omega-6 fedtsyrer er desuden gode for hud-, pels-, gigt-, nyre- og allergiproblemer.

For at undgå unødig belastning af hjerte og kredsløb begrænses saltmængden i seniorfoder idet salt kan få blodtrykket til at stige.

Vitaminer og mineraler skal være i seniorfoderet i den rette mængde for at kunne styre en række biologiske processer i kroppen. E-vitamin har en særlig gavnlig virkning i ældre dyrs organisme. Dette vitamin hæmmer ældningsprocesserne og styrker modstandskraften.


Hundens mineral behov ændres med alderen og hunde får et større behov for zink, og et mindre behov for kalk. Fosfor i større mængde kan øge risikoen for nyresvigt

Glucosamin og chondriotinsulfat er to naturligt forekommende stoffer som giver ledbrusken næring og smører leddene, hvilket har en gavnlig virkning hos hunde med gigtsmerter, eller risiko for udvikling af gigt.

L-Carnitin er en forbindelse, der letter omsætningen af fedt i organismen.

Ældre hunde er i høj grad afhængige af, at organismen har de bedste betingelser for at fungere, og vi vil meget gerne hjælpe med at finde det bedste foder til netop din hund.

Vores dyrlæger vil også meget gerne foretage et seniortjek på hunden evt. med en blodprøve for at se, hvordan det står til indeni hunden, så vi har de absolut bedste betingelse for at finde det helt rigtige foder til din hund.

Håber vi kan hjælpe din hund til et langt og sundt liv med et godt seniorfoder!

Veletableret dyrehospital gennem 50 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​