Flåter (i daglig tale: tæger) hos hund og kat

De fleste hunde og katteejere har fundet flåter på deres kæledyr eller fundet flåterne på gulvet, når de tykke og veltilpasse er hoppet af deres kæledyr igen. Den mest almindelige flåt i Danmark er Ixodes ricinus.

Sygdommme

​Flåter kan overføre forskellige sygdomme. Den mest almindelige er mikroorganismenBorrelia, men flåter kan også overføre også mikroorganismen Anaplasma og et virus, der er årsag til sygdommen TBE (Tick Born Encephalitis).

Symptomerne på en Borrelia/Anaplasma infektion og TBE kan variere, men vil ofte være træthed, feber, halthed, muskel- og ledsmerter, slingerhed, vægttab og nedsat eller ophørt appetit.

Behandling

Borrelia og Anaplasma infektioner kan behandles med antibiotika. Der er derimod ingen medicin, der kan kurere TBE og behandlingen vil derfor være støtteterapi eller i værste fald aflivning.

Hvordan beskytter man sine kæledyr

Det er vigtig at beskytte sig selv og sine kæledyr mod flåter. Efter hver gåtur i skoven eller områder med højere beplantning bør man tjekke sin hund og sig selv og fjerne evt. flåter. Jo hurtigere man får fjernet flåten jo mindre er risikoen for at blive smittet med en flåtbåren sygdom.

Der findes også flere flåtmidler, som kan hjælpe med at holde flåterne på afstand. Tag en snak med veterinærsygeplejesken eller dyrlægen om hvilket middel der vil fungere bedst for jer.

Veletableret dyrehospital gennem 50 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​