Akupunktur som smertebehandling hos hund og kat

Akupunktur er en meget effektiv smertelindring, især ved kroniske smerter. Derfor udgør akupunk-turbehandlinger et godt alternativ til den medicinske smertebehandling. Akupunkturbehandlinger kan ikke fjerne årsagen til smerterne, men kan få kroppen til at ”glemme” at den har ondt. På den måde fremme normal funktion af bl.a. led og muskulatur.

Den kinesiske filosofi

Smerter beskrives bl.a. som en blokering af kroppens flow af Qi. Hvis flowet af Qi gennem en specifik meridian blokeres, vil f.eks. gigtforandringer kunne opstå i et led. Ved hjælp af akupunktur kan man genskabe et sundt flow af Qi, samtidig med at man behandler de bagvedliggende ubalancer – f.eks. mellem Yin og Yang.

Den vestlige forklaring

Hvis en patient har gigtsmerter eller kroniske smerter, aktiveres kroniske smertefibre. Disse løber fra et gigtplaget led til hjernen. Når man stimulerer et akupunkturpunkt tæt på det gigtplagede led, vil akutte smertefibre blive aktiveret. Kroppen kan ikke forholde sig til både et akut og et kronisk smerterespons samtidig. I rygmarven vil de akutte nervefibre lukke den dør, som de kroniske smertefibre bruger, for at nå til hjernen – og dermed opfattes som smerte (gate controle theory). De kroniske smerters respons vil altså kun nå til rygmarven og ikke blive gjort bevidste i hjernen.

Det er dog vigtigt at vide, at akupunkturbehandlingerne ikke er smertevoldende for patienten.​

Hyppigheden af behandlinger

Ofte kræves det gentagne akupunkturbehandlinger for at opretholde den smertestillende effekt. Ugentlige behandlinger i starten kan på sigt afløses af behandlinger hver 2.-4. mdr.

Læs mere om akupunktur hos hund og kat samt om gigt og smertebehandling.​

Veletableret dyrehospital gennem 50 år

Bygholm Dyrehospital udvikler sig løbende og er i dag et moderne dyrehospital med solid erfaring.

Vi tager hånd om dit kæledyr

Vi har løbende styrket vores kompetencer inden for en lang række fagområder.

Vi er medlem af ISO Dyrlægen

ISO Dyrlægen er en certificeringsordning som sætter patienten og klienten i centrum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

- Og følg med i vores hverdag.

Følg med på sociale medier og hold dig opdateret.

Kundeanmeldelser​