Tlf.: 75 61 14 44|post@bygholm-dyr.dk
Waterwalker – et alternativ til hundesvømning 2018-12-13T12:14:08+00:00

Waterwalker – et alternativ til hundesvømning

Waterwalker kontra hundesvømning:

Svømning er en skånsom og dejlig træningsform, som styrker konditionen og muskelstyrken, men ved hundesvømning i en svømmehal er der risiko for at det primært er forbenene og forparten, der styrkes. Har hunden problemer med ryg eller bagben vil den oftest passivt slæbe bagbenene gennem vandet, mens den svømmer, og samtidigt presses bagkroppen op af i vandet med et skævt træk og en belastning af ryggen til følge. Ikke lige det vi ønsker i trænings øjemed – og slet ikke hvis hunden har problemer med enten ryggen eller bagbenene.

Det kan waterwalkeren:

Waterwalkeren sikrer, at hunden/katten er placeret anatomisk korrekt og at både forben og bagben bruges aktivt. Belastningen af leddene skånes yderligere ved, at vandet er 26-28 grader varmt, og vandhøjden kan justeres efter den individuelle patient. Hastigheden på løbebåndet er ligeledes justerbar i alle hastigheder fra let gang til løb. Det er også i waterwalkeren meget lettere at kontrollere bevægelserne, og se hvordan hunden/katten bruger sine ben.

Hvem kan have glæde af waterwalkeren?

  • Den nyopererede patient
  • Den overvægtige hund
  • Den aktive konkurrencehund
  • Den slidgigt-ramte patient

Du er altid velkommen til at kontakte vores to certificerede fysioterapeuter til hund Pernille K. Jensen og Sanne Dinesen for yderligere spørgsmål

Se i øvrigt: 

Katten Oscar i waterwalkeren

Hunden Sia i waterwalkeren