Tlf.: 75 61 14 44|post@bygholm-dyr.dk

Artikler om hunde

//Artikler om hunde
Artikler om hunde 2018-12-13T10:50:48+00:00

Artikler om hunde

Øregangsinfektion hos hund

En øregangsinfektion er ikke nået der opstår af sig selv. Det er derfor ofte relevant at finde den bagvedliggende årsag, især hvis problemerne opstår flere gange.

Ørerens til hunde

Er hundens øre rødt eller hævet og er der meget ørevoks eller flåd fra øret så er der risiko for at din hund har en øregangsinfektion. Det er meget generende og smertefuldt for hunden og den vil ofte ryste på hovedet og forsøge at kradse sit øre med poterne.

Tag hensyn til din hund i venteværelset

For de fleste hunde er turen til dyrlægen en grænseoverskridende oplevelse. Vi kan sammen gøre hundens oplevelse af besøget på dyrehospitalet mindre ubehagelig eller måske ligefrem behagelig ved at tage visse hensyn undervejs.

Tandsygdomme hos hund

Et godt hundeliv kræver, at man kan tygge sin mad og lege med bold uden ubehag og at, man kan puste sin ejer i ansigtet uden at blive afvist pga. dårlig ånde.

Tandbørstning hund; en guide til indlæring

Med lidt tålmodighed kan de fleste hunde lære at få børstet tænder. Det er meget normalt at man skal bruge et par uger eller mere på indlæringen. Det er vigtigt ikke at gå for hurtigt frem. Husk det skal være en positiv oplevelse for hunden.

Sæler & hunde

Under normale omstændigheder er der ikke megen kontakt mellem sæler og hunde (billedet viser dog en af undtagelserne)

Kastration af hund, medicinsk

Med medicinsk kastration får du muligheden for at se hvordan din hund vil blive efter en kastration, inden du tager den endelige beslutning.

Motion som hjælp til vægttab hos hund

Ligesom for os mennesker er motion også godt for din hund. Derfor er der flere ting du kan gøre for at aktivere din hund. Blandt andet via fodringen.

Medicin til hunde og kattes nytårsangst

Der findes ingen effektiv medicin mod nytårsangst hos hunde og katte, men der findes midler der kan være en hjælp. Vi har samlet et overblik til dig.

Lymfekræft hos hund

Lymfekræft (malignt lymfom) er en cancersygdom der opstår ved, at lymfeceller begynder at dele sig abnormt. Vi ser her nærmere på symptomer og behandling.

Lopper hos hund og kat

Lopper kan være svære at slippe af med når først de er kommet ind i hjemmet. Det er loppens avancerede livscyklus der kan gøre den rigtig svær at udrydde.

Leptospirose hos hund

Leptospira er en bakterieart der kan smitte både mennesker og dyr. For nogle hunde kan vaccination være en god ide.

Leishmania hos hund

Leishmania er en parasit der findes i middelhavsområdet. Hvis hunden kommer med på rejse bør man beskytte den mod smitte. Forebygges med vaccination.

Laserbehandling; sådan foregår det

Når din hun eller kat skal laserbehandles gøres det i trygge omgivelser hos os. Vi skaber en afslappet stemning og lader gerne "mor" eller "far" være med.

Laserbehandling; sådan virker det

Varmen får cellernes heling til at accelerere og den smertestillende virkning opnåes via flere mekanismer. Laserbehandling udføres på både hund og kat.

Kennelhoste hos hund

Kennelhoste er betegnelsen for en smitsom luftvejsinfektion hos hunde. Kennelhoste kan dog forebygges med en vaccine, hvor der hidtil er flere tilgængelige.

Smitsom leverbetændelse hos hund

Årsager og smitteveje Smitsom leverbetændelse, også kaldet HCC eller adenovirus type 1 er en oftest dødeligt forløbende leverinfektion. Virus udskilles først og fremmest gennem urin og afføring og er meget levedygtigt i omgivelserne. Patienter [...]

Seniortjek af hunde

Det er ingen skam at blive gammel, men efterhånden som kroppen ændrer sig stiger risikoen for visse sygdomme.

Røntgen

Røntgenstråler trænger igennem kroppens væv og sværter/eksponerer en fotografisk plade, der ligger under patienten. Nøjagtig som en fotografering aftegner et billede af objektet på en film.

Rabies hos hund og kat

Der kan gå uger eller måneder inden symptomerne opstår efter smitte med rabies. Disse vil oftest være adfærdsændringer eller lammelser.